MOLOTE'S PIQUETE Molote's A-team

Met Saskia Laroo Breda Mei 2006

Luisterfragmenten:

Comenzando

Una Lagrima Cayo

Yo me voy pa marte

RASA Utrecht, 2005

Deze band boeken

 

 

 

 

Dit is de vaste band van Molote: een muzikaal A-team. Een team van muzikale toppers dat is uitgegroeid van Cubaanse jam’s tot een band met een eigen stijl.

sound
Stevig Afro Cubaans met crossovers. De stijl wordt gekenmerkt door Molote’s experimentele trombone-geluid, evenals door zijn composities.
Daar passen Cubaanse zangers bij die Afro Cubaanse thema’s kennen, maar evengoed wordt gewerkt met een flamenco zangeres.

repertoire
De ‘Piquete’ speelt overwegend nummers van Molote, die in stijl variëren van Afro Cubaanse jazz tot dansbare son en raggaeton, met uitstapjes naar zijn verleden met de ‘Buena Vista Social Club’.
Uitbreiding en variatie is mogelijk: Met aanvulling van de Spaanse flamenco zangeres en de jazz musici uit het vriendenteam, wordt de sound aangevuld tot een compleet nieuwe beleving van hispano mix.

show
Cubaanse musici zijn ook uitstekende performers op het podium, het oog wil ook wat!
De Spaanse en Cubaanse dansers uit het team, kunnen een concert laten ontaarden in een show waarin elke artiest afzonderlijk op zijn beurt de aandacht van het publiek weet vast te houden.
Spetterend maar ingetogen; Om te luisteren, te kijken en te dansen.


Achtergrond
Gedurende twee jaar stelde de Cubaanse trombonist Molote maandelijks een topbezetting samen van wereldmusici, om de sfeer neer te zetten van een Cubaanse jamsessie (descarga). Uit deze rijkdom aan artiesten is een vriendenteam voortgekomen: Molote’s Piquete.
Een deel van de Piquete kan ook als basis dienen voor een heuse Cubaanse descarga.
De uitgebreide Piquete ontaardt vanzelf in een feestelijke descarga.
Hiervan is recent een CD verschenen: ‘Non stop descarga’, Carons Choice 2005.