Luisterfragmenten:

Este Laud con Tumbao

Cantalo

Cross-overs van Afro Cubaanse muziek met Gnaoua muziek, flamenco, funk, salsa en jazz.
De basis voor het idee is gevormd door Gnaoua muziek te integreren in Afro Cubaanse muziek. Marokkaanse en Cubaanse musici verkenden onder leiding van Molote de gemeenschappelijke Afrikaanse roots van hun muziek.
Later zijn meer Afro Nederlandse muziekstijlen geïntegreerd.
Black Tulip werkt volgens een concept: Een team is gevormd met Afro-Cubaanse musici, Marokkaanse gnaoua musici een Spaanse flamenco zangeres en een Surinaamse gitarist. Iedere muzikant voegt vanuit zijn achtergrond iets toe aan een concert.
Het concept blijkt te werken voor alle Afro-georiënteerde trance muziek.

De uitvoerenden:

Alberto ‘Molote’ Muñoz – Artistiek leider, trombone, rap. Grootste succes: zijn wereld- tournees met de ‘Buena Vista Social Club’ en de Afro Cuban All Stars. Deelde het podium met o.a. Ry Cooder en Ibrahim Ferrer en was jaren trombonist van de populaire Cubaanse ‘Orquesta Revé’.
  Mikel Foendoe – Toetsen. Conservatorium Rotterdam. Docent piano muziekschool Apeldoorn en Zwolle. Bekend door diverse (Funk, R&B, Jazz, Latin,) projecten, o.a. Zamanakitoki met Eric Calmes. Doet studiowerk voor eigen en andere projecten.
La Curra – Flamenco zang. Gepassioneerd en veelgevraagd vanwege haar artistieke overgave. In het NRC handelsblad werd haar kracht beschreven als: “een stem waarmee je een brandkast kan kraken”.  
  Elena Fernandez – Zang. In Spanje zong Elena in diverse popbands Spaanse muziek. Ze is naar Nederland gekomen om aan het conservatorium zang te studeren. Nu geeft ze les in zowel Spaanse als klassieke zang en voegt ook op het podium haar Spaanse stijl toe.
Midou Akhrif – Percussie. Met Alcazar in 1993 in de finale van de Grote prijs van Nederland. Maakt sinds jaren deel uit van het ensemble ‘Weshm’. Eveneens van ‘Railand’, waarmee hij op de CD Oranje staat (1990). In diverse projecten met Hakim Traïda.  
Karim Echaïbi – Sentir en ud. Geïnspireerd door de sentirspeler van Nass El Ghiwane, heeft hij met broers en vrienden in de band ‘Nass Amsterdam’ opgericht. Speelt in nieuwe projecten ook RAI en klassiek Arabisch.
Marcos Betancourt – Meester batá-speler, all round Cubaanse percussionist. Was in Cuba verbonden aan het instituut ‘Kutumba’, een conservatorium en onderzoekscentrum voor het Afro-Cubaanse culturele erfgoed.  
  Wigbert Martina – Conga’s, batá’s. Studeerde Latin percussie aan het conservatorium van Rotterdam, zich o.a. specialiserend in Afro Cubaanse ritmes. Daarmee is hij één van de weinige batá spelers in Nederland. Speelde bij Perla Negra en Gerald y la Ritmica.
Leslie Lopez – Basgitaar. Leslie is de meest gerenommeerde Latin bassist van Nederland. Heeft jaren gespeeld bij Nueva Manteca en Conexión Latina, naast Alfredo Rodriguez, Peruchin, Orlando Poleo, Chocolate Armenteros en Claudio Roditi. Uit de rij prestigieuze projecten waarin hij in Nederland heeft bijgedragen: New Cool Collective, Cubop cityAbdulfetah Dikri – Zang, Qraqa’s
”Gnaoua” van huis uit, geboren in de streek waar de nazaten van de slaven de gnaoua traditie levend blijven houden. Deze veel gevraagde authentieke zanger heeft zijn Dakka Marrakshia groep tot de populairste van Nederland gemaakt.
Dave MacDonald – Elektrische gitaar. Hij speelde in o.a. Liberation of man en P.I Man & Memre Buku. Heeft een eigen CD uitgebracht met Surinaamse thema’s (Odo switi no todo).